Enteriőrstylist

Amit a képzésről tudnod kell

Enteriőrstylist képzés

A Werk Akadémia 2009-ben indította útjára az enteriőrstylist szakot. A képzésre egyre nagyobb a piaci igény, nem utolsó sorban az utóbbi idők ingatlan boomja miatt. A Werk élményszerűen, a gyakorlatban mutatja be ennek a viszonylag friss szakmának a lényegi sajátosságait. Az enteriőrstylist képzés során a hallgatók nem berendezési szabályokat, hanem térteremtési szemléleteket és módokat sajátítanak el.
 
Életünk elképesztő sebességgel változik. A 21. századi enteriőrstylist egyik legfontosabb feladata, hogy a tereket képes legyen rugalmasan formálni életünkhöz, történéseinkhez, a világ változásaihoz, legyen az akár lakás, iroda, bolt, kocsma vagy éppen egy alkalmi esemény tere. Ezeket a félig kötött tereket (semi-fixed feature space), mint szabadságunk meghatározó tereit mi teremtjük magunknak.
 
Hogy miben különbözik az enteriőrstylist feladata a lakberendezőétől, a belsőépítészétől, vagy éppen a látványtervezőétől?
 
A lakberendező olyan tereket tervez és kivitelez/tet, amelyben az emberek laknak, pihennek, szórakoznak – egyszóval élettereket tervez, ahol a funkciónak és az ergonómiának alap szerepe van. Az enteriőr stylist olyan tereket tervez, amelyek jól mutatnak fotón, egy-egy rendezvényen, filmes helyszínként vagy kirakatban. Megmutatja, hol húzódik a határ a filmes berendezés, a design magazinok fotói és az élettereinket berendezők munkái között, meghatározza, hogy kinek mi a feladata, hogyan születik meg egy stylingolt fotó, egy látványterv vagy egy tervdokumentáció.
 
A Werk enteriőrstylist képzése megmutatja, hol tart a világ - ha építészetről és belsőépítészetről van szó, hogy kik a világ formatervezését, és ezáltal a mindennapjainkat meghatározó designerek, tervezők, hogy melyek az idei év trendjei, lakberendezési irányzatai, milyen anyagokkal és bútorokkal találkozhatunk a hazai kínálatban, és miként használhatjuk fel azokat. A Werk ezen a képzésén is felkészít arra, hogy önálló vállalkozóként saját brandet építs. És miközben megtanulod az elképzeléseidet formába önteni, hogy azokat prezentálni tud reménybeli megrendelőidnek, elsajátíthatod egy piacképes szakma alapjait, megismerheted annak hazai közegét.
 
A képzésben résztvevők megkapják a tervezéshez szükséges alaptudást, belsőépítészeti és stílus alapismereteket, alaprajz rajzolási és tervezési alapokat, designtörténeti ismereteket. Mindkét szemeszterben kapnak gyakorlati feladatot, egy enteriőr megtervezését, újragondolását, átalakítását - természetesen tanári vezetéssel. Nagy hangsúlyt fektetünk a magazinos enteriőrstylingra, ezen felül bepillantást nyújtunk a food-, film-, kirakat-, televíziós- és rendezvény styling területeire is.
 
A szak célja, hogy a résztvevő a két szemeszter végeztével az enteriőrstyling minden területére betekintést nyerjen és ki tudja választani, hogy melyik irányban haladjon tovább, és a szak végeztével képes legyen saját munkákat megvalósítani. Mindkét félév vizsgával zárul, ezeken a szemeszter alatt kiadott feladatokat kell bemutatni. A tervezéshez szükséges műszaki alapismeretek elsajátítását is szorgalmazzuk, gépi tervezést tanítunk (ARCHLine Xp), a tervek bemutatásához szükséges programokat és készségeket tanítjuk meg. Hangsúlyt fektetünk a személyes márka (personal branding) formálására, kialakítására és a leendő ügyfelek előtti prezentációjára.
 
A Werk Akadémia ezeken túl betekintést nyújt a legfrissebb hazai és nemzetközi design lapok, trendek, események világába is.
 
A Werk arculati tényezője a kiscsoportos oktatás, a közösségi munka, ezt megkönnyítendő enteriőrstylist szakunkat is csapatépítő tréninggel indítjuk. A képzés 8 hónapos, szeptember közepétől április végéig tart, az oktatás hetente három hétköznapon 17.00 - 20.30-ig zajlik.
 
A képzést 12 fő jelentkezése esetén indítjuk.
 
A képzéshez kapcsolódik:
 
1. ARCHLine XP alapfokú tanfolyama. Ez 4 alkalommal, szombatonként 10 -15 óráig (benne 1 óra szünet) tart.
Témái: 
- Nappali tervezés +  Alapozó
- Fürdőszoba tervezés + Konyha tervezés
- Dokumentáció készítés + Fények 
- Rendering
 
A képzés részvételi díja: 48 000 Ft + áfa 
A képzésen ajánljuk saját gép használatát, gép igényt kérjük előre jelezni.
A tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.
 
2. ARCHLine XP középfokú tanfolyama.  Ez 4 alkalommal, szombatonként 10 -15 óráig (benne 1 óra szünet) tart. 
Témái: 
- Anyagszerkesztés, képretusálás (PHOTOSHOP ) + látványtervezés
- Építészeti terv feldolgozás + Project mentés és nagy projectek kezelése
- Konyha- és tárolóbútor tervező + Kárpitozott bútorok
- Lépcső és korlát + tetőtér beépítés
 
 
A képzés részvételi díja: 48 000 Ft + áfa / fő 
Követelmények: alapfokú tanfolyam sikeres elvégzése
A képzésen ajánljuk saját gép használatát, gép igényt kérjük előre jelezni.
A tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.
 
A képzésekről minden további információval áll az érdeklődők rendelkezésére Fias Berta, a szak vezetője. E-mail:  werk@werkakademia.hu
 
 
 

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: